Jom Support Kempen Says Malaysia


~Jom Support Says Malaysia~

Tuesday, November 30, 2010

Awek Cantik Pakwe Kureng...Sekadar Interpretasiku

Dah Berkenan Nak Buat Macam Mane

Zack selalu membuat tinjauan bila berjalan-jalan disekitar pusat membeli-belah atau tempat-tempat awam. Dan benda yang Zack tinjau adalah couple-couple yang lalu lalang depan mata. Maklumlah cuci-cuci mata bukan ape, dah takde benda nak buat lah tu.
Cuma terkadang terlintas fikiran-fikiran jahat ni dok berbisik "Apelah, Awek Punyelah Lawa cun melecun..Pakwe Macam muka pecah rumah."..agak jahat jugak bisikan hati ni..huhuhu...tapi itu yang berdetik bila melintas depan mata ini couple-couple yang macam ni.
Namun apa yang sebenarnya couple macam ini mahukan adalah cinta seperti couple yang lain. Tapi adakalanya wanita-wanita cantik ni cuma nak ambil kesempatan. Barangkali Pakwe mereka itu orang kaya atau berada. Jadi apa yang dimahukan cumalah harta benda. Maka rupa paras bukan lagi ukuran.
Walau apapun yang terlintas difikiran, Jodoh itu ketentuan tuhan. Korang pun mesti pernah betemu dengan couple-couple yang macam ni kan.Mesti hati kecil berkata-kata macam Zack juga.Takpe itu cuma sebuah persepsi dari kaca mata kita. Apa-apa pun hidup mesti mau happy..betul tak...Salam..

11 comments:

Hidup Ini Adalah Kenyataan said...

tapi dah jodoh kan, perkara cam ni biaser terjadi....

habibah abdul said...

haha...zack.hati mu sungguh keras (tetibe blakon cte azura kat sini)

cinta itu buta dan boleh membutakan (lirik lagu too phat)..haha.

Zack said...

hahahah...ko memang sempoi lah bibah...

FasiHaH SupiaN said...

Apa tu..ha..org kata taste org lain2..:)
Apapun, nak pilih pasangan hidup kena lihat keturunan dia,akhlak dia,paling pntg agama dia. :)

hans said...

yups
kadang2 betul ada yg amik kesempatan
tetapi kadang2 tak juga sebab memang betul2 cinta

P/S : I Follow You! You Follow I Balik Yer! Kalau Tak Follow Balik Dikira Angkuh, Sombong Dan Bongkak! Habis Bagaimana Dengan Kamu Yang Memaksa Orang Itu?

♥-- emieysandra --♥ said...

apalah yg ade pada rupa..
knal betol2, hati ikhlasnya yang kite nak..;D

saiazuan said...

haha kna pandai ayat wo..

Cempakamelati said...

Bagi perempuan ni. yang penting adalah keihlasan cinta si jejaka dan kebaikan hati budinya.....ia adalah lebih baik dari dapat suami yang lawa dari segi paras rupa tapi memeningkan fikiran...sentiasa jadi rebutan wanita lain...hmmm renung-renungkanlah..

♥ηαβειια♥ said...

terasa dol. cinta x kenal paras rupa. ececeh hahaha :P

Fxysche Nas said...

Biarlah mencintai kerana keperibadian dan ilmu agama yg dimilikinye...
nyahkannn soal prs rupe!!!
=D
eceewah....ngeh2

dilla adilla said...

hahaha... kalo same2 cantek n hensem bnyk masalah plak kn??

ramai yg nk ngorat plak...